keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Virtuaalinen kauhukulttuuri

Ennen kuin luet yhtään toista lausetta edemmäs, tahdoin ilmoittaa, että bloggailu on kirjoittaneelle kohtuu "uusi juttu" - ja tällä tarkoitan sitä, että en pahemmin itse näitä harrasta. Viiivi taitavava puhemiehenä, anteeksi, naisena, sai kuitenkin pääni kääntymään - kuten useiden muidenkin... *grin* Asiaan kuitenkin - missä virtuaalimaailman yhteishenki? Missä ne kivat ja ystävälliset ihmiset? Sukupuutto? Teksti sisältää personal purkautumista KRJ:n saralta ja on hyvin pomppivaista laatua. Teitä on varoitettu.

************************************

En tiedä, olenko ainoa tässä maailmassa, jolle on pistänyt silmään vallitseva "kauhukulttuuri" ainakin ht.netissä (hevostalli.netin foorumi virtuaalitallit). Heti jos joku asia ei mene juuri nti "Kaikki-tänne-heti" mielen mukaan, nostetaan siitä karmea haloo ko. foorumissa. Mikäänhän ei ole asianomaisen mielestä mukavampaa kuin saada virtuaalihevostelijoiden "alkuasukas-vaistot" heräämään; toiset ovat tismalleen samaa mieltä; "mikään ei toimi ja VRL on sanonko mistä", toiset taas tulevat hyssyttelemään tilannetta; "onhan se ja se nyt toiminut kuitenkin AIKA hyvin...". Ja tämä kaikki fiasko esimerkiksi siitä, että KRJ:n laatuarvostelun tulokset ovat viikon tai kaksi myöhässä, tai vielä parempaa, jotkut ihmiset osallistuvat aina ensimmäiseksi jaoksen (sanotaanko ihan suoraan, KRJ:n) alaisiin kilpailuihin! Ja arvatkaapa ketä tästä sitten loppupeleissä syytetään. Jaoksen ylläpitäjää - tässä tapauksessa minua. Minä, kamalaakin kamalampi KRJ:n ylläpitäjä, annan kutsujen osoitteita etukäteen ihmisille, joiden kanssa en keskustele kuin edellä mainitun foorumin kautta (ja siellähän kannattaa tälläistä tietoa jaella, eikö?) ja varmasti myös laitan omat kaakkini laatiksessa ykköspalkinnoille, vaikka ne eivät olisi sijoittuneet kertaakaan! Pyydän huomaamaan atm tekstin sarkastisuuden, en halua lukea ht.netistä pian topikkia, että "KRJ:n pitäjä tekee sitä ja tätä, katsokaa vaikka VRL:n blogiin!"

Haluaisin myös korostaa tässä vaiheessa asiaa, että en suinkaan ole täydellinen (kaikkea muuta), mutta piruvie, parhaani ko. jaoksen kanssa yritän - kuten varmasti kaikki muutkin jaosten pitäjät, saatika sitten muu VRL:n poppoo! Homma ei oikeasti ole ruusuilla tanssimista, vaikka on toki helpottunut varmasti viimevuoden aikana (kiitokset Fealle ja muille). Arvostakaa sitä mitä joku OIKEA IHMINEN, PERSOONA, tekee juuri Teidän eteenne! Virtuaalimaailma toimii kuten Suomen uutiset; kaikki negatiivinen uutisoidaan, hyvistä uutisista viis. Kuinka monta kertaa olette muka kiittäneet esim. mailitse VRL:n ylläpitoa, jaosten ylläpitäjiä, rekistereiden työntekijöitä? Okei, joku joskus ehkä sanoo "Kiitos", mutta arvatkaa kuinka paljon se lohduttaa kaiken muun p*skan keskellä? Aivan.

Itse olen saanut tasan kaksi mailia, jossa minua kiitetään jostakin KRJ:n saralta - ja arvatkaapa kuinka monta "kitinä-natina-valitus" mailia? Niinpä. Haluatteko astua sappaaisiin? Ei ole ihme, jos ERJ:llekään ei tuntunut löytyvät pysyvää pitäjää - kaikki se sonta niskaan yhdellä kertaa, kun edelliset pitäjät olivat jättäneet hommansa kesken. Itse olin aivan myyty kuin Heidi C. (KRJ:n entinen, hyvin pitkäaikainen, pitäjä) kysyi minulta, haluaisinko ottaa laitoksen vastuulleni. Vastaukseni oli ehdoton "kyllä", olihan Heidi minulle virtuaalimaailman idoli ja itse KRJ oli jaoksista aina ollut se "omin". Ensin olin ihan paniikissa. Miten saan kaiken toimimaan, VRL:n systeemitkin on varmaan niin vaikeat... Kaiken kuitenkin opin, vaikka kohtuullisen tyhmä olenkin, mutta yhtä asiaa en ole koskaan oppinut - enkä tule oppimaan, miksi, miksi se ihminen, joka tälläisen tehtävän ottaa vastaan - pitääkseen kilpajaosta/koko liittoa muille pystyssä, on aina yleisen nälvinnän kohteena ja läpeensä mätä? Ja tämä ilmiö ei edes nykyään jää vain näihin VRL:n työstämiin ihmisiin. Mikä vain voi saada sinut kivaksi pikku silmätikuksi, joita muut ihanaiset anonyymeinä, tai eivät, haukkuvat - ja ovat tietysti oikeassa! Älä siis turhaan pelkää, jos omaat yhtään omaa mielipidettä (älkää myöskään kerjätkö nenästänne verta aukomalla päätänne jokaiselle, joka tulee vastaan, se ei ole se, mitä tarkoitan) tai olet muuten vaan erilainen, kyllä osasi saat! Jos olet jotakuta aktiivisempi kisaaja, se on syy vihata sinua ja jättää sinut hännille omissa kisoissani! "Haha! Siitäs saat sitten - "ansiosi" mukaan." Mukava harrastus tämä virtuaalihevostelu, eikö?

Älkää siis seuraavalla kerralla tehkö sitä valitustopikkia foorumiin. Laskekaa kymmeneen syvään hengitellen ja MAILATKAA sen jälkeen asianomaiselle, jos teillä oikeasti on syytä vielä senkin jälkeen. Itsensä haukkumistopikkien kaivaminen ht.netin foorumista ei ole niin ihanaa, kuin jotkut luulevat sen olevan. Lisäksi, nämä topikit eivät oikeastaan koskaan sisällä varsinaisesti mitään todenperäistä. Minä en ole antanut kutsujen osoitteita etukäteen yhtään kenellekkään, enkää voi sille mitään, jos hevoseni saa tarpeeksi pisteitä KRJ:n laatuarvostelun tuomareiden mukaan (minähän en niitä itse laske, siksi tuloksissa usein kestääkin!) saavuttaakseen ykköspalkinnon (kaikki voivat ne laskea laatuarvostelun-sivun mukaisesti). VRL:n hallituskaan ei voi sille asialle mitään, että meiltä on hävinnyt yhteishenki. Ajetaan vain omaa ja mahdollisesti muutaman virtuaalikaverin etua. Jos sinulla ja kaverillasi on vain arabeja, pidetään vain arabeille avoimia kisoja - tietysti! Ajatelkaa napaanne pidemmälle, jos te teette niin, tekevät varmasti kaikki muutkin. Siksipä meillä on sääntöjä - joista toki valitetaan myös. Seurakilpailut olivat valtava muoti-ilmiö, kaikille avoimia kilpailuja oli ehkä yksi kymmenestä kutsusta, nyt niitä jaetaan seuran koon mukaan seuroille. Ja hyvä niin. Jokainenhan voi rakentaa niin megalomaanisen seuran kuin haluaa ja saada näin vaikkapa 30 seurakilpailua! Kukaan ei estä. Säännöt yrittävät edes jotenkuten ajaa takaa tätä yhteishenkeä, jota meillä joskus oli.

Aamen.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tykkään blogista ja tääl on ihan asiaakin, mutta teitin pitäis kirjotella useamminki (;

Anonyymi kirjoitti...

Mielipidekirjoituksia on aina mukavampi lukea, kun tylsiä uutisia, joissa on lähes poikkeuksetta juuri mainitsemiasi huonoja uutisia. Osasyy luultavasti siihen, ettei kiitosviestejä paljoakaan tule, johtuu siitä, että ainakin itse olen todella huono kirjoittamaan millekkään ylläpidolle tms. kun ajattelen, etteivät he todellakaan kaipaa ylimääräistä postia, kun sitä luulisi olevan jo tarpeeksi. Joten ihmiset kirjoittavat ylläpidoille vain silloin, kun heillä todella on jotain asiaa. Ainakin omasta mielestään. Ja harvemmin niiden tärkeiden asioiden joukkoon luetaan mitään kiitos viestejä. Ja kuten aiemmin selitin, niin ne, jotka ovat tyytyväisiä VRL'än toimintaan ja haluaisivat kiittää, eivät sitä tee, koska ajattelevat postin päätyvät suoraa roskakoriin, kun viesti on periaatteessa turha. Oho, tulipa romaani. Olisin voinut kirjoittaa tästä kai ihan oman bloginikin c(=. Mutta tarkoituksenani ei suinkaan ollut väittää vastaan, ja uskon, että työsi on raskasta. Perustelin vain hiukan kiitosviestien olemattomuutta. Ainakin oma ajatusmaailmani on tämän kaltainen, ja oletan, että ainakin muutama ihminen ajattelee näin. Toivottavasti. Etten ihan vääränlaista teoriaa selvittänyt. t: Sera

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon aika samalla linjalla kun säkin absinth. Mua ärsyttää, kun ihmiset järjestää pelkästee seuralle kisoja tai sitten kun järjestetään vaan isoja luokkia(100cm-> ja VaB->). Mun pitää varmaa kohta pistää vuonohevosilleni koulutukset re:130cm, ko:GP että pääsis useimminki kisaa. Sekin mua ärsyttää suunnattomasti kun jotkut valittaa jostain ihan pienestäkin asiasta. Tekis mieli sanoo niille, että hypätkääpä ite päiväks pariks VRL-työntekijöiden saappaisiin, ja valittakaa sitten, jos siihen on enään aihetta... Itseäni kun otti VRL:ssä joku pattiin, niin en mä sitä menny mihkää valittaa, pidin mölyt masussa, ja mietin sitä että minkä työn TE joudutte VRL:n kanssa tekemään että se pysyy pystyssä..

Anonyymi kirjoitti...

Seran tapaan hiljaiset rispektit täältä suunnalta. Henk.koht. täällä ollaan erittäin tyytyväisiä VRL:n toimiin eikä edes viitsitä nipottaa ihan pienistä.

Ihme että jotkut yleensäkään viitsivät tehdä palkatta moista hommaa josta toiset repivät tuhansia euroja kuussa. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Itselleni ei ole edes tullut juuri aihetta valittaa VRL'lle, paitsi toissapäivänä, kun ensimmäisten kisojeni hyväksyntä vain venyi ja venyi, ja olin jo varma, ettei koko kisoja ehdittäisi järjestää.
Kisat kuitenkin hyväksyttiin ja osallistumisaikaa jäi päivä + VIP. Ei mitenkään liikaa, mutta yli 15 osallistujaa sain kuitenkin haalittua kokoon.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtava kirjoitus, tottahan tuo on. Tosin tunnetustihan me suomalaiset enne positiivista palautetta kovastikaan anna, sen huomaan jo pelkästään töiden puolesta.
Itse kyllä pyrin palautetta antamaan, niin positiivista kuin negatiivistakin, mikäli näen sen aiheelliseksi.

Serakos tuossa aikaisemmin mainitsi kiitos-postien "turhuudesta". Tai turhuudesta ja turhuudesta, mutta siitä että kuvitellaan aina että postia tulee muutenkin aivan tarpeeksi että ei näitä turhia posteja kaivata. Itse huomasin ajattelevani juurikin näin, sillä itse olen joskus joltakin taholta saanu ei-niin-mukavaa-viestiä kun laitoin kiireiselle ihmiselle kiitosta jostain. Mutta, kyllä varmasti edes yksi pieni kiitos päivässä piristäisi jokaisen mieltä, vaikka sitten postia olisi kuinka paljon :)

Tsemppiä vaan VRL:n kunnalle ja suuren suuri kiitos vain kaikille jotka siellä jaksavat ahertaa ja puhertaa meidän kiittämättömien nuijien eteen :)

Chao kirjoitti...

Todella hyvää (no asialtaan hyvää.) tekstiä. Aloin itsekin miettimään, millaiseksi v-maailma nykyään on mennyt. Yhteishenki puuttuu täysin, mutta kilpailuhenkeä on senkin edestä. :) Avasi tämä kirjoitus silmäni, kiitos siitä.

Susanna kirjoitti...

Hyvä kirjoitus - ja niin totta! Kaiken tuon pahanilkisyyden ja hampaat irvessä kilpailemisen takia minäkin olen vähitellen 6-7 vuoden virtuaalihevostelun jälkeen lopettanut ennen niin rakkaan harrastukseni lähes kokonaan. Toivokaamme, että (virtuaali)maailma muuttuu vielä paremmaksi ;)

Aurinkoista kesää toivotellen
Susanna

Helinä K. kirjoitti...

Aivan totta, virtuaalimaailma on nykyään niin, miten sen nyt sanoisi, kiittämätön?
Juuri näin. Oman navan ympärillä kulkee kaikki (tunnustan itsekkin olleeni joskus tälläinen), eikä muita kuunnella ollenkaan. Sitten jos on varsinkin kyse VRL-henkilökunnasta, jotka tekevät kirotun määrän työtä, ilmaiseksi.

Kuitenkin, koittakaa kestää, teitä kuitenkin tarvitaan aika paljon, vaikkei ne sitä itse tiedäkkään.

Anonyymi kirjoitti...

"Kultaiset ajat?"

Moi!

Perustin virtuaalitallini vuonna 2004. Se ei pyöri enää, mutta nettisivut on yhä löydettävissä. VRL ei ollut kokenut tätä mullistavaa muutosta vielä silloin. Elettiin sitä hyvää vanhaa aika eikö niin?

No, miksiköhän silloin VUONNA 2004 puhuttiin samasta asiasta? "missä hyvä yhteishenki" jne. Silloin aiheena oli sama, voi kuinka päästäisiin takaisn siihen vanhaan kultaiseen aikaan. sitä ei ole. VAnha kultainen aika = oma henkilökohtainen alkuhuuma. Väitän aivan tosissani niin.

Tiedän hyvin, mistä tässä kaikesta on kyse. Pidin yllä VRL:n kisanumerorekisteriä. minulla oli hyvä virtuaalitalli, joka oikeasti menestyi ja jonka kasvatteja näen vieläkin virtuaalimaailmassa. se söi paljon aikaa, mutta lopulta liikaa. Unohdin että se on VAIN harrastus. Ei työ! Harrastuksesta katosi kaikki hauskuus, kun siitä tuli liian totista. Liian totista se on varmaan tänäkin päivinä useille, ehkä jopa tekstin kirjoittajalle.

Löytäkää se ilo ja hauskuus tästä HARRASTUKSESTA jälleen :)

terveisin
shir

Anonyymi kirjoitti...

Teksti avasi todellakin silmäni, joten esitän siis syvimmät kiitokseni tässä yhteisesti kaikille niille, jotka viitsivät tehdä kovan työn ilman palkkaa päivästä toiseen, vaikka tämähän on vain harrastus - ainakin toivottavasti, jotkut ottavat sen liian tosissaan ja yhteishenki on tipotiessään. Suosittelen kaikille että muistetaan välillä niitäkin jotka raatavat asian edestä 24/7 eikä heti olla nipottamassa jos ei kaikki tipu kultalautaselta eteen. Teette hienoa työtä, suurkiitokset ja hyvää joulua :-)

Janna kirjoitti...

Juuri tästä syystä (ja monista muistakin) Ht.net on saanut sappeni kiehumaan liian monta kertaa, ja siksipä teinkin vastikään uuden virtuaaliharrastajien foorumin. Toivottavasti asiat sujuvat paremmin siellä.

http://pikseliponit.foorumi.org